Hanki sähkösuunnitelmasi meiltä

Sähkösuunnitelma on yksi tärkeä osa rakennusurakassa. Sähkösuunnitelmassa määritämme mm. paikat pistorasioille, valokatkaisijoille sekä valaisimille. Harkiten laadittu sähkösuunnitelma tekee asumisesta mukavaa ja rakennuksen käyttämisestä sujuvaa ja vaivatonta.

RA-Sähkö Ky tarjoaa ammattitaitoista sähkösuunnittelua ympäri Suomen yli 10 vuoden kokemuksella. Sähkösuunnittelijallamme on NSS ry:n myöntämä sähkösuunnittelupätevyys.

Toteutamme ammattitaitoista sähkösuunnittelua kaiken kokoisiin hankkeisiin pitkällä kokemuksella. Asiantunteva suunnittelu takaa asiakkaalle yhteistyökumppanin koko rakennushankkeen ajaksi. Hankkeet ovat esimerkiksi liike- tai toimitiloja, asuinkerrostaloja, rivitaloja, omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja sekä talousrakennuksia (ulkorakennus). 

Näin sähkösuunnitelmasi toteutuu

Sähkösuunnitelma etenee eri vaiheissa aina alkukartoituksesta suunnitelman laatimiseen ja luovuttamiseen. Vastaamme mielellämme suunnittelua koskeviin kysymyksiin ja yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä info@ra-sahko.fi

Vaihe 1.

Alkukartoitus ja palaveri

Käymme alkukartoituksessa kohteen tiedot läpi ja huomioimme asiakkaan toiveet ja tarpeet.

Vaihe 2.

Sähkösuunnitelman toteutus

Lähdemme toteuttamana suunnitelmaa, pidämme yhteisen välipalaverin ja huomioimme asiakkaan mahdolliset muutostoiveet.

Vaihe 3.

Sähkösuunnitelman luovutus

Loppupalaverissa saat valmiit sähkösuunnitelmat, jotka käymme vielä kattavasti yhdessä läpi. 

Mitä sähkösuunnitelma pitää sisällään?

Sähkösuunnitelman laatiminen on ajankohtainen asia jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Esimerkiksi siinä kohtaa kun kiinteistön rakennuspiirustukset ovat valmiit. Sähkösuunnitelmien laatimista ei kannata jättää liian myöhäiseen vaiheeseen, koska suunnitelman toteutus voi vaikeutua ja sähkölaitteita ei saada haluttuihin paikkoihin (antenni, pistorasia, valaisin…). Tämä voi myöhemmässä vaiheessa harmittaa, kun laitteiden paikat vaikuttavat asuinmukavuuteen.

 

Käytännössä laaja sähkösuunnitelma pitää sisällään erilaisia dokumentteja, kuten:

 • – sähkötyöselostus
 • – asemakuva
 • – sähköpistekuva(t)
 • – keskuskaavio(t)
 • – valaisinluettelo 
 • – maadoituskaavio

Dokumenttilistasta voidaan tarvittaessa jättää pois palaverissa sovitut dokumentit. Yleensä sähkösuunnitelmassa pakollisia dokumentteja ovat sähköpistekuva ja keskuskaaviot, jotka vaaditaan myös lupa-asiakirjoissa.

Nykypäivänä rakennusvalvonta vaatii, että sähkösuunnitelma laaditaan AINA uudisrakennusta rakennettaessa.

Ammattitaitoisen sähkösuunnittelijan avulla varmistat, että sähkösuunnitelman mukaisesti tehdyt asennukset noudattavat kaikkia määräyksiä ja että suunnitelma vastaa asiakkaan toiveita ja tarpeita nyt sekä pitkässä juoksussa.

Sähkösuunnitelman laatiminen - näin se tapahtuu!

Asiakkaan yhteydenoton jälkeen sähkösuunnittelija kartoittaa yhdessä asiakkaan kanssa tilanteen ja selvittää kohteen lähtötietoja. Alla olemme kertoneet vaiheittain laajan sähkösuunnitelman vaiheet: 

 1. Kohteen lähtötietojen kartoitus 
 2. Suunnittelupalaveri asiakkaan kanssa
 3. Sähkösuunnitelmien aloitus 
 4. Välipalaveri asiakkaan kanssa (mahdolliset muutokset)
 5. Sähkösuunnitelmien loppuunsaattaminen 
 6. Loppupalaveri 
 7. Toteutetaan mahdolliset muutokset 
 8. Sähkösuunnitelmien luovutus asiakkaalle 

Mitä hyötyä ammattilaisen laatimasta sähkösuunnitelmasta on?

Asumismukavuus ja toiminnallisuus

Kun sähkölaitteiden paikat on mietitty yhdessä suunnittelijan kanssa tarkasti harkiten, on asumismukavuus taatumpaa. Näin ei joudu jälkikäteen harmittelemaan sähkölaitteiden, kuten pistorasioiden tai valaistuksen epäkäytännöllisyyttä, vaan asuminen ja oleminen on tiloissa toimivaa.

 

Sähkösuunnitelman avulla saavutat säästöä

Hyvällä ja asiantuntevalla sähkösuunnitelmalla voidaan löytää merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa. Kokenut sähkösuunnittelija suunnittelee asiakkaan kannalta kokonaisedullisen ja tätä parhaiten palvelevan suunnitelmaratkaisun. Säästöä syntyy esimerkiksi silloin, kun käytetään nykyaikaisia laitteita, jotka on valittu asukkaan tai muiden rakennuksen käyttäjien käyttötottumuksia ajatellen.

Meiltä saat myös hyödyllisiä vinkkejä sähkölaitteiden pitkäaikaiseen käyttöön. Vinkkien avulla voit säästää tuntuvasti euroja vuositasolla. Esimerkiksi laitteiden puhdistus ja eri tilojen lämpötilan oikeanlainen säätö ovat keinoja pienentää energiakustannuksia.

Sähkösuunnitelman hinta - mitä maksaa?

Sähkösuunnittelu maksaa keskimäärin noin 650–2500 €.

Lopulliseen hintaan vaikuttaa mm. talon koko ja talousrakennuksen koko. Esimerkiksi pelkän omakotitalon perussähkösuunnitelma voisi maksaa 750 euroa, kun se toteutetaan perinteisellä tyylillä, ilman mitään erikoisuuksia ja lisäyksiä.

Pelkän ulko-/ talousrakennuksen perussuunnitelma maksaa  450-750€ välillä.

Kaikki mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron (24%).

SAAT MYÖS KOKONAISURAKAN MEIDÄN KAUTTAMME; SÄHKÖSUUNNITELMAN JA SÄHKÖASENNUKSET.

Esimerkki 1. Laaja sähkösuunnitelma 200m² 2-kerroksiseen omakotitaloon: 

Sähkösuunnitelma sisältää kaikki aiemmin mainitut dokumentit sekä palaverit asiakkaan kanssa. Sähkösuunnitelman hinta on n. 2 200 euroa.

Jos suunnitelmaan lisätään vielä noin 50m² ulkorakennus laajalla sähkösuunnitelmalla, jossa on autotalli, varasto sekä autokatos, nousee hinta 650 euroa. Ulkorakennuksen sähkösuunnitelma sisältää myös kaikki tarvittavat, aiemmin listatut dokumentit.  

Hinta sisältää arvonlisäveron.

Esimerkki 2. perussähkösuunnitelma 200m² 2-kerroksiseen omakotitaloon: 

Sähkösuunnitelma sisältää sähköpistekuvat ja keskuskaaviodokumentit sekä alkukartoituksen ja palaverin asiakkaan kanssa. Sähkösuunnitelman hinta on n. 1 300 euroa.

Jos suunnitelmaan lisätään vielä noin 50m² ulkorakennus perussuunnitelmalla, jossa on huomioitu autotalli, varasto sekä autokatos, nousee hinta 450 euroa. Ulkorakennuksen sähkösuunnitelma sisältää pakolliset dokumentit; sähköpistekuvan ja keskuskaavion.

Hinta sisältää arvonlisäveron.

Hanki toimiva sähkösuunnitelma ja sähköasennus RA-Sähköltä!

RA-Sähkö laatii sähkösuunnitelman asiakkaan tarpeiden mukaan, oli kohteesi missä päin Suomea tahansa. Pääosin palvelemme asiakkaitamme Satakunnan alueella mutta halutessa myös laajemmalla alueella. Tällaisissa tilanteissa hoidamme palaverit etänä.

Lähetä sähköpostia osoitteseen info@ra-sahko.fi tai voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

RA-Sähkö Ky

Tiedot:

Yhteystiedot:

Tiedot: